dagpenge freelancer

Har du brug for hjælp til at holde styr på dine dagpenge? Eller mangler du råd og information omkring reglerne inden for dagpenge freelancer? Så kan du med fordel læse med her.

Det er ikke altid nemt at finde rundt i ens rettigheder til dagpenge freelancer, og det kan ofte sætte en kæp i hjulet for ens drømme om et arbejdsliv med mere frihed. For at få dagpenge freelancer skal du først optjene retten. Dette gør du ved at være medlem af en a-kasse i mindst et år samt opfylder en række krav, eksempelvis indkomstkrav og timekrav.

Som freelancer og Factofly-bruger optjener du ret til dagpenge. Det antal timer, du arbejder gennem Factofly, tæller med i det samlede timetal i forhold til optjening af ret til dagpenge og forlængelse af dagpenge. Her er man kompatibel med langt de fleste a-kasser, og gør at du kan tage dig betalt for dit arbejde med fuld ret til dine dagpenge. En stor del af Factofly’s brugere har prøvet kræfter med dagpengesystemet på et eller andet tidspunkt. Derfor har man gode erfaringer med at hjælpe med, at du kan få den økonomiske støtte, du har ret til, samtidig med at du kan søge den stilling og karriere, der passer dig.

Kort sagt, så giver Factofly dig frihed til at jagte nye muligheder, samtidig med at du kan beholde din dagpengeret.

Hvis du mangler mere information, kan du her læse meget mere om dagpenge freelancer.

Supplerende dagpenge freelancer – sådan får du dagpenge

Supplerende dagpenge betyder, at du har mulighed for at arbejde på nedsat tid enten som lønmodtager eller selvstændig og så økonomisk dækket forskellen mellem det antal timer, du arbejder, og det antal timer du normalt ville få dagpenge for. Når du arbejder deltid (mellem 1 og 36 timer i ugen), bruger du som udgangspunkt 1 af dine 30 ugers supplerende dagpenge. Du kan have op til 145,6 timer om måneden, svarende til 33,6 timer i snit om ugen, og stadigvæk modtage supplerende dagpenge.

Hos Factofly bliver du projektansat, og fordi du ikke har et CVR nummer her, kan du beholde din almindelige dagpengeret på 104 uger, og bruger kun af dine supplerende dagpenge-uger i de uger, hvor du har aktivitet.

Når du freelancer med eget CVR nummer, bliver din dagpengeret forkortet til 30 uger med supplerende dagpenge.

For at få dagpenge freelancer skal du udfylde et dagpengekort, og herefter vil de blive sat ind på din Nemkonto den sidste bankdag i måneden. På dagpengekortet skal oplyses alt, hvad der kan have betydning for dine dagpenge. Dette gælder indtægter, pension, ferie, orlov, uddannelse osv. Dagpengekortet kan du let finde, og så er du klar til at modtage dine retmæssige dagpenge. Er du stadig i tvivl og usikker på dine rettigheder, så læs meget mere på hjemmesiden eller kontakt Factofly.