Det er sjældent noget vi gider tale om, da det er en ren selvfølge i dagens Danmark. Men hvornår har du sidst tænkt over el i din bolig? For tiden stiger elpriserne helt forrykt, hvilket påvirker mange husstande og har skabt deciderede kriser hos nogen. Derfor er det måske nu, du skal begynde at gentænke hele dit forhold til el. Måske kan det optimeres i dit hjem? Måske er der nogle vaner, du skal begyndte at ændre eller genoverveje, for at spare lidt på den dyre elektricitet?

Få opdateret din el derhjemme

Et godt sted at starte, er altid ved din sikkerhed. Bor du i en gammel bolig, kan du risikere at din nuværende eltavle er for gammel og ikke lever op til de sikkerhedsstandarder, der findes for eltavler i dag. Udskiftning af el tavle kan derfor blive en nødvendighed, og jo hurtigere du finder ud af det, des bedre. Der findes mange dygtige elektrikere, der kan hjælpe dig med udskiftning af el tavle, så det må ikke være det, der er undskyldningen. Søger du hjælp til netop dette, så klik her.

Opdatering af din el – eller nærmere dine stikdåser og ledninger – kan også hjælpe dig med at spare penge. Du kan nemlig gøre livet lettere for dig selv, ved at tænke lidt strategisk.

Flyt rundt på din el derhjemme

Kig dig omkring i din stue. Er der stikkontakter nok? Eller sidder halvdelen af stuens lamper og apparater i den samme stikkontakt? Er det tilfældet, bruger du måske unødvendigt meget strøm. Har du for eksempel både lamper og tv i den samme stikdåse betyder det, at du formentlig altid har en af dem tændt, og derfor aldrig kan slukke for stikdåsen. Derfor kan det anbefales at adskille og planlægge dine ledninger og stikdåser lidt bedre, for på den måde at spare penge på elektriciteten. De større ting som udskiftning af el tavle må du hellere lade de professionelle om, men der er mange ting du som privatperson selv kan gøre.

Sluk det lys!

Er du også opvokset med forældre, der hele tiden mindede dig om at slukke lyset efter dig, så er det måske nu, du for alvor skal tage deres råd til dig. For der er nemlig noget om snakken. Bor du alene, har du reelt ikke behov for at have lys tændt i mere end ét rum ad gangen. Er det hyggebelysningen du går efter derhjemme, kan du begynde at tænke over, om det virkelig er nødvendigt at have både lyskæde og loftslampe tændt, når du alligevel bare ser tv.

Hold øje med klistermærkerne

Når du skal ud at købe nye elektriske apparater, som for eksempel et nyt køleskab, kan det godt betale sig at holde øje med mærkningen. Producenterne har nemlig oppet sig gevaldigt, hvilket betyder, at mange produkter i dag er A-mærkede, og dermed mest muligt energibesparende.

Det kan derfor godt betale sig ikke at kaste sig over det billigste køleskab du finder, for det kan risikere at koste dig mere på længere sigt.