Der kommer en tid, hvor børnene har tigget og bedt om et kæledyr i lang tid, og I endelig er klar til at købe et. Spørgsmålet er naturligvis hvilket det skal være. En hamster er det perfekte første kæledyr, og du vil helt sikker blive glad for din beslutning.

Hvorfor en hamster?

Du tænker måske, hvorfor en hamster og ikke en hund, kanin eller et helt andet kæledyr? Svaret er faktisk ret simpelt. Det er nemlig et meget lille dyr, som dine børn helt sikkert vil synes er søde. De har kun en levetid på 2-3 år i fangeskab, og derfor kan det være et god kæledyr at købe som start.

Der findes forskellige arter af hamster, og man skal lige være sikker på, hvad de forskellige arter har af sociale behov, inden man køber det. Der er nemlig visse arter som har store sociale behov, hvor andre slet ikke har samme behov for at være i nærheden af artsfæller.

En hamster giver desuden også børnene mulighed for at kunne kæle for den i buret, og mange kan endda også tage dem ud af buret og sidde med dem. Buret giver jer også mulighed for at transportere jeres nye ven med, hvis I skal på familiebesøg eller noget andet, hvor I har mulighed for at tage det med.

Det her skal du bruge

Det er et aktivt dyr, og derfor har du også brug for tilbehør til netop dit hamster. Udover et bur, så skal du også have forskellige legetøj og aktivitetsmuligheder, så din hamster kan aktivere og stimulere sig selv i buret. Det er nemlig nødvendigt for dens livskvalitet.

Dertil er det også nødvendigt med en madskål, drikkeflaske og toiletmulighed. Dertil kan man købe forskellige godbidder og andet, som kan gøre livet for din nye ven lidt sjovere og mere hyggeligt.

Der er dig visse ting, som du absolut skal købe for, at din hamster for at være sikker på, at den får et god liv og har mulighed for at passe og pleje dig selv. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke behov den valgte art har, og hvordan du kan hjælpe den med imødekomme de behov.

hamster

Sæt dig ind i pasningskravene

Alle dyr har forskellige behov for pasning. Det gælder alt fra mad til rengøring af dyr. Inden du køber en hamster, skal du derfor undersøge, hvad de kan og ikke kan tåle. Selvom de ofte er altædende, så kræver de alligevel en strikt diæt, da de har en tendens til at blive overvægtige.

Det kan være en rigtig god idé at sætte dine børn ind i pasningskravene, så det kan blive en fælles pligt at passe det. Så har du også mulighed for at lære dine børn om ansvar, og så kan det være, at I senere har mulighed for at købe flere hamstre eller måske andre dyr, som I gerne vil have i fremtiden.