Over hele verden har vi hørt om ‘trademark’. Vi har både set det på logoer, i avisartikler og mange andre steder. Hvis du ikke helt er med på, hvad der er tale om, er det det lille ‘r’ med en cirkel om, der kan stå over for eksempel firmaers logoer.

Dog er det ikke så velkendt i Danmark, selvom det kan være vigtigt for din forretning. Det et varemærke blandt andet sørger for er, at hvis du har fået en idé eller har et logo, kan andre særligt dine konkurrenter ikke stjæle din idé.

Hvis du stadig er i tvivl om hvad varemærker er, eller er nysgerrig på, om du kunne gøre bruge af dem, så kan du læse med videre her.

varemærkeregistrering

Hvad kan du varemærke?

Der er næsten ikke grænse for, hvad du kan gøre det ved. Det mest normale at varemærke er nok logoer. Grunden til dette er, at i et logo er hele dit firmas identitet. Det er nemlig, det varemærke gør. Det sørger for, at der ikke er nogen, der stjæler din virksomheds identitet.

Et logo er ofte det folk ser eller tænker på, når de tænker på dit firma. Derfor er det utroligt vigtigt, der ikke er nogen, der tager det eller laver noget, der minder om.

En anden ting du kan varemærke, er et godt slogan. Et godt slogan kan betyde meget for dit firmas markedsføring og er derfor essentielt for at få succes i din markedsføring.

Selvom slogans tit passer specifikt til dit firma, er der også slogans, hvor du bare kan erstatte firmanavnet med et andet firmanavn. Derfor er det vigtigt du har det på dit slogan på dit firma.

I bund og grund kan du gøre det ved næsten alt, der har med dit firma at gøre. Idéer til nye produkter, slogans, melodier og listen bliver ved.

Hvornår skal du varemærke?

Hvis du gerne vil varemærke en idé, kan du varemærke ret tidligt i idéudviklingsprocessen. Reglerne hænger nemlig sådan sammen, at du har fem år til at offentliggøre din idé, før du skal forny dit varemærke. Det vil sige, hvis du tror på en idé og ved, at det bliver til noget, du sagtens kan varemærke den tidligt i udviklingen.

Det er også en god idé at varemærke dit logo så snart, du offentliggør det. Så snart det bliver offentligt, kan folk nemlig begynder at stjæle fra det.

Tjen penge på varemærkning 

En anden ting du kan få ud af at  gøre det ved ting er, at hvis folk for samme idé som dig, og du har varemærke på idéen, så kan du faktisk sælge dit eget. Hvis det er stort firma, der gerne vil have idéen så, kan du faktisk tjene ret gode penge ved at sælge idéen til dem.

Da det er dig, der rent juridisk ejer idéen, kan du egentlig gøre med den, hvad du vil. Derfor kan du altså sælge den som du vil. Så hvis det store firma gerne vil begynde at lancere det produkt, du har rettighederne til, er det store firma nødt til at købe det af dig. På den måde kan du tjene penge på at varemærke idéer.