Der er mangel på god arbejdskraft, og når man endelig har fået de rigtige medarbejdere med om bord, så handler det om at fastholde dem og give dem en god og attraktiv arbejdsplads, de ønsker at blive på.  
 
Sunde og glade medarbejdere er nøgleordet til din virksomheds vækst og overlevelse, og en af de ting du kan gøre for dine medarbejdere, er at tilbyde en frokostordning. 

Hvilken frokost ordning skal jeg vælge? 

Ligger din virksomhed i København eller en anden storby, har du mulighed for at vælge blandt rigtig mange cateringfirmaer, der tilbyder frokostordning i København.  
 
Det er dog vigtigt at vælge en fleksibel løsning, der passer til din virksomhed og dine medarbejdere. Går I f.eks. ind for grøn omstilling, er det måske en ide at vælge en frokostordning i København, hvor man også tænker over sit Co2- aftryk.  
 
Er I derimod mere til vegetarisk mad, eller vil I udelukkende have varme retter, er I 2, eller 100 medarbejder, og spiser I frokost på samme tid eller på forskellige tider, så skal I selvfølgelig vælge en fleksibel frokostordning i København, der kan tilpasses hertil. 

Det kan f.eks. være www.ryde-gastronomi.dk, som tilbyder tilpassede og fleksible løsninger på frokostordninger i København. 

En frokostordning må helst ikke blive kedelig i længden så sørg for at vælge et cateringfirma, der er gode til at skabe variation. 

Hvad med skat? 

En frokostordning i København skal jo helst være til gavn for dine medarbejdere og ikke være en egentlig udgift, men som med alt andet skal man jo beskattes, hvis man modtager gratis goder på sit arbejde, derfor har SKAT fastsat nogle minimumstakster for egenbetaling, hvis man vil undgå dette.  
 
Pt. udgør det 15 kr. for et standardmåltid uden drikkevarer og 20 kr. for et måltid inkl. drikkevarer. 
 
Som virksomhedsejer kan du fratrække virksomhedens nettoudgift til en frokostordning som personaleomkostninger. 

Hvilke fordele får jeg ud af en frokostordning? 

Som tidligere nævnt er sunde og glade medarbejdere vejen frem til vækst.  
 
Dine ansatte bruger en stor del af deres vågne timer på jobbet, og man ved allerede, at den rigtige ernæring spiller en stor rolle på energiniveauet. Når du tilbyder en frokostordning i København, undgår du at dine ansatte lige svinger forbi bageren og snupper et smurt rundstykke og en kage med eller endnu værre slet ikke har nogen madpakke med.  
 
Med en sund og nærende frokost løber de ikke tør for energi midt på dagen. 
 
Samtidig øger du det kollegiale samvær ved at lade dine medarbejdere samles om en fælles frokost. Et godt samvær fører også til øget produktivitet.  
 
En frokostordning kan i mange tilfælde også føre til lavere sygefravær, både pga. sundere kost, men også pga. det styrkede sociale samvær i virksomheden, hvilket giver dine medarbejdere en større arbejdsmoral.  
 
Som virksomhedsejer er det selvfølgelig ikke dit ansvar at tilbyde en frokostordning i København, men hvis du alligevel vælger at gøre det, vil du helt sikkert se en række fordele sprede sig som ringe i vandet.