Hvis du gerne vil give dit hjem et naturligt og unikt look, bør du overveje at anskaffe dit et spisebord i træ. Når du vælger et spisebord, der er fremstillet af træ, skaber det et helt særligt udtryk i dit hjem. Derudover er alle træ unikke. Derfor vil dit spisebord også altid nogle detaljer som intet andet spisebord i verden har. Det er derfor din mulighed for at få et særligt spisebord uden, at du skal ty til en mere excentrisk løsning.

Vær kræsen, når du skal købe spisebord i træ

Hvis du gerne vil have et spisebord i træ, bør du altid være kræsen og stille krav. Blandt andet skal du sikre dig, at træet er af bedste kvalitet. Et spisebord af naturmaterialer kan let blive en stor investering. Derfor vil du også gerne sikre dig, at bordet kan holde i mange år fremadrettet.

Derudover bør du sikre dig, at træet er FSC certificeret. Det betyder nemlig at træet kommer fra godkendte leverandører, der sørger for at genplante det træ, som bliver anvendt til dit bord.

Du skal naturligvis også stille krav til snedkeren. Det er vigtigt, at dit bord bliver fremstillet på en ordentlig og grundig måde, så det har de bedste forudsætninger for at se pænt ud i mange år.

Design dit eget spisebord

Når du vælger et spisebord af naturmaterialer, har du ofte mulighed for selv at designe det. Blandt andet kan du selv vælge, om bordet skal være lyst eller mørkt. Det er din øvrige indretningsstil og personlige smag der afgør, hvad der er bedst.

Du har også selv mulighed for at vælge formen på bordet. Nogle vil gerne have lige planker, hvor andre gerne vil beholde et mere bølget og naturligt look.

Du kan også selv vælge benene på bordet. Her har du en lang række muligheder. På den måde kan du være sikker på, at du ender med et spisebord der passer perfekt til dit hjem og dine ønsker.

Vælg selv længde og bredde

Når du får et skræddersyet spisebord af træ, har du naturligvis også selv mulighed for at bestemme både længden og bredden. Derfor er der heller ikke noget hjem eller rum, der er hverken for stort eller lille til et spisebord af naturmaterialer. Du kan nemlig bestille lige præcis den størrelse, der passer bedst til dit hjem.

Den rette oliering

Når du bestiller et spisebord i træ, har du også selv mulighed for at vælge olieringen. Olieringen giver dit spisebord en flot finish, der enten kan fremhæve træets naturlige farve eller hive farven i en anden retning. Hvis du gerne vil have en lidt mørkere eller lysere nuance, er det altså olieringen der kan hjælpe med at ændre træets farve til dit ønske.

Olieringen kan altså hjælpe dig med at skabe lige præcis det udtryk, som du ønsker, at dit spisebor skal have. Hvis du er i tvivl om, hvilken oliering der er bedst i dit tilfælde, kan du altid rådføre dig med producenten.