Mangler der en hæk omkring din have? Så kan du enten gå og ærgre dig over det hver dag, eller du kan gøre noget ved det. Vælger du at gøre noget, så bør du først overveje, hvor tålmodig du er. Hvor længe vil du vente på, at du har en høj, tæt hæk? Er du ikke så tålmodig, bør du overveje en professionel plantning af hæk. 

Når det kommer til plantning af hæk, så har du flere muligheder. Du kan vælge nogle små skud, som med tiden vil vokse op til en hel hæk. Eller du kan vælge en færdig hæk. Du kan selv plante den, eller du kan finde en professionel, der kan gøre det for dig. 

Fordele ved en professionel plantning af hæk 

Der kan være mange gode grunde til ikke at plante hækken selv. For det første er det et stort arbejde. Du vil skulle lægge meget tid og energi i det. Arrangerer du i stedet en professionel plantning af hæk, så er det meget nemmere for dig. Du kan tage dig en kop kaffe, imens du får hæk om haven. 

Lader du en professionel klare arbejdet er det ikke bare nemmere for dig. Du kan også regne med et bedre resultat, og det vil nok gå hurtigere. Erfaring betyder nemlig noget, når man skal plante en hæk. Med erfaring kan det gøres hurtigere og pænere. 

Er der en gammel hæk, der skal fjernes først, er arbejdet endnu større. Du kan gå ud med skovlen og knokle, eller du kan hyre nogen til at ordne det for dig. 

Vælg selv 

Uanset om du planter selv eller får hjælp til det, så skal du overveje, hvilken slags hæk du gerne vil have. En hæk er jo ikke bare en hæk. Der er forskellige sorter, som ser forskellige ud og gror forskelligt. Nogle gror langsomt og er lang tid om at komme op. Til gengæld er der ikke så meget arbejde i at klippe dem. Andre gror hurtigere og giver dig en færdig hæk noget tidligere. 

Vælger du at få hjælp til plantning af hæk, kan du også få nogle råd til valg af hæk. Hele vejen i processen kan du få gavn af professionel hjælp. Det vil gøre, at du hurtigere og med større garanti får en flot hæk om din have. 

Tiden efter plantning af hæk 

Når din nye hæk er plantet, så er arbejdet ikke helt slut. Du bør sørge for at pleje den godt, så den ikke bare dør. Den vil have brug for noget vand i starten. Rødderne skal lige have fat i jorden, før de når ned, hvor der er vand. 

Det er en god idé at lytte til de anbefalinger, du får fra den professionelle. Han har prøvet at plante mange hække og ved også noget om, hvordan man får dem til at trives bagefter. Skriv det ned, hvis du har brug for det. Bare du passer godt på din nye, flotte hæk. Den skal jo gerne blive ved med at være flot.