Det siger sig selv at mange danskere i det sidste års tid har haft erfaring med at arbejde hjemme. Nogle oplever at man kan være lige så effektiv når man arbejder derhjemme, som hvis man havde mødt op på kontoret, imens andre har savnet den fysiske arbejdsplads. Man kan også have et ben i hver lejr, da produktiviteten og arbejdslysten kan afhænge af mange forskellige ting, som påvirker motivation og fokus. En af de første ting man kan gøre for at forbedre hjemmekontoret er at skaffe en god computer og printer, og derefter kan man justere på andre ting.

Køb den rigtige laser printer til udskrivning af dokumenter

Printeren er en af de vigtigste ting man kan have hvis man arbejder med dokumenter og vigtige papirer som af og til skal udskrives. Mange har oplevet at de ikke bruger printere lige så meget som før i tiden, da de kan være langsomme og dyre i drift. Det handler om at finde en god og moderne printer, som for eksempel en laser printer. En god laser printer er typisk dyrere at købe, men billigere i drift end en almindelig blækprinter. Ved at købe en laser printer sikrer du at du altid kan udskrive dine dokumenter hurtigt, og du slipper for at udskifte patronen lige så ofte som i en blækprinter.

laserprint

Giv dig selv gode pauser

Pauser er vigtige når man arbejder, og når man er træt og mangler energi, så falder produktiviteten. Spis sundt igennem din arbejdsdag, og du vil kunne mærke at du bliver mere effektiv. Det handler om at være opmærksom på energiniveauet, og at give sig selv en god pause så snart man får brug for det. Sæt dig for eksempel nogle mål for de ting, som du vil nå, og tag så pausen så snart du er nået halvvejs.

Få en god computer og godt internet

En god og effektiv arbejdsdag kan gøres endnu bedre ved at sørge for at teknikken er i orden. Skab en balance mellem dine egne rutiner og de ting som du indretter dit hjemmekontor med. Når du har en god og hurtig laser printer, så kan du for eksempel kigge på at anskaffe en god computer og godt internet. Især det gode internet kan hjælpe med at gøre jobrelaterede videoopkald nemmere at overskue. Er du træt af at arbejde på en lille bærbar, så overvej at anskaffe en stationær computer som er kraftigere og som giver dig muligheder for at holde flere processer i gang på samme tid.

Undgå distraktioner

Det kommer nok ikke bag på nogen at distraktioner har en negativ effekt på produktiviteten, men det betyder ikke at man helt behøver fjerne alle distraktioner. Det handler om at være fokuseret imens man arbejder, og at give sig selv plads i pauserne til at slappe af. Der findes nogle programmer til computeren som man kan sætte til at blokere adgang til hjemmesider som man selv vælger. Det kan for eksempel være diverse sociale medier som man i løbet af dagen vælger at blokere, for at øge sin produktivitet.