Vi kan alle have brug for støtte og terapi, når livet bliver svært. Der eksisterer masser af terapiformer, hvor nogle fokuserer på kroppen og andre fokuserer på sindet. Du kan også starte til parterapi, hvis du har problemer i dine romantiske relationer. Der er et stort udbud af dygtige terapeuter i København, som sidder klar til at hjælpe dig med lige præcis din problemstilling. Det kan dog være svært at finde rundt i de mange muligheder. I denne guide har vi samlet nogle af de ting, som kan hjælpe dig med at danne overblik over terapimuligheder i København. 

Snak med din læge

Det er altid en god idé at tage en snak med din læge, når livet er svært. Din læge kan hjælpe med at finde det rette tilbud til dig. Hvis du er i tvivl om du f. eks er stresset, deprimeret eller ængstelig, så kan lægen lave en faglig vurdering. På den baggrund kan det være nemmere at finde en psykolog eller psykoterapeut. Lægen kan også lave en henvisning, hvis de konstarer, at du f. eks er deprimeret. Hvis du har problemer af mere fysisk karakter, kan du også få hjælp hos din læge. De kan lave en undersøgelse af dig, og dernæst viderestille dig til en kiropraktor, fysioterapeut m.m.

Hjælp til parforhold og romantik

Når kærligheden driller, kan det også være en stor hjælp at gå til parterapi. I parterapi er begge parter i parforholdet ofte til stede sammen med en terapeut. Terapeuten vil hjælpe med at identificere forskellige typer problemer, og kan støtte parret i at gå bedre kommunikation og nærvær. Du kan også sexologisk rådgivning, hvis du har det svært med sex og intimitet. En sexolog kan hjælpe dig med at finde ud af hvad dine behov er, og hjælpe med dig med at aflære forskellige myter om “det sunde sexliv”, som ofte florerer i offentligheden. Hos The Praxis kan du bestille tid til både parterapi og sexologisk rådgivning. Bestil terapi København hos The Praxis i dag, og undersøg deres mange muligheder. 

Gode råd når du starter til terapi

Når du starter til terapi i København, er det selvfølgelig smart altid at komme i god tid til din aftale. København er en storby, og man kan let blive forsinket i trafikken. Sæt ekstra god tid af, når du skal ud af døren til din terapisession. Det ville være ærgerligt at komme for sent, da man ofte betaler mange penge for en enkelt session, som du ikke kan få tilbage. Derudover er det en god idé at bruge tid på at finde den rette terapeut. I kraft af det store udbud vil du finde terapeuter, som passer perfekt til dig, men også terapeuter som er et dårligt match. Terapeuter er jo bare almindelige mennesker, og det er vigtigt, at der er kemi mellem dig og din behandler. I skal selvfølgelig ikke være bedste venner, men det er vigtigt, at du oplever terapeuten som sympatisk. Du skal kunne føle dig veltilpas i deres tilgang til terapien.