I dag lever vi alle en alt for stresset hverdag, og du har formentlig allerede læst en del artikler på nettet om, hvor godt mindfulness og meditation kan være for at sinke dit stressniveau. Alligevel får du det ikke gjort – enten fordi du glemmer det, eller fordi du ikke har en masse tid at hive ud af din dag for at sætte dig ned og beundre din næsetip.

Heldigvis kan mindfulness sagtens gøres til en uproblematisk del af din hverdag. Læs med her for at se 5 mindfulness øvelser, du nemt kan gøre til en del af din hverdag.

Når du går

Uanset hvor doven eller stillesiddende en dag, du har dig, så skal du nok komme op og gå på et eller andet tidspunkt – også selvom det bare er hen til køleskabet efter endnu en snack.

Prøv at lægge godt mærke til hvert enkelt lille skridt, du tager, og fokuser på hele din krop, imens du gør det. Hvordan bevæger dine tæer sig? Hvordan holder du dit hoved?

Ved simpelthen at lægge mærke til din egen krop, imens du laver sådanne helt normale bevægelser, lever du i nuet – hvilket er hele essensen af en mindfulness øvelse.

Før du falder i søvn om aftenen

Når du lægger dig ned i din seng om aftenen, kan det være fristende at tænke på alt det, du skal nå dagen efter eller tænke tilbage til dengang, du dummede dig i 4. klasse foran pigen, du havde et crush på.

I stedet for at leve i fremtiden eller i fortiden kan du vælge at fokusere på nuet. Læg dine hænder på din mave og fokuser på din vejrtrækning. Du vil med garanti også opdage, at du pludselig falder meget hurtigere i søvn med dette lille trick.

mindfulness

Når du leger med dine børn

Hvis du har små børn, befinder de sig formentlig stadig i legestadiet. Og hvis du er heldig, bliver du inviteret til at tage del i disse lege.

Vælg at være opmærksom på dine børn, når du leger med dem og fokuser på det, I laver sammen. Dine bekymringer om jobbet eller vasketøjet kan vente et par minutter. Dine børn vil alligevel formentlig snart blive optaget af noget nyt og vil ikke altid invitere dig med til deres næste leg. Koncentrer dig derfor om dem og deres leg, imens du har det privilegie at være inviteret med til det.

Når du børster tænder

At børste tænder burde du gerne gøre to gange om dagen, og du har dermed hele to tidspunkter på dagen, hvor du har mulighed for at lave mindfulness øvelser.

Fokuser på dit eget spejlbillede, vær til stede sammen med dine tænder, imens du børster dem og smil til dit spejlbillede, når du er færdig. Det er mindfulness.