Trænger dit hjem til et friskt pust? Ofte ser vi til vægmaling, når vi gerne vil genopfriske dele af vores hjem. Loftmaling kan også være den løsning, der kan give nyskabelse. Med en frisk omgang loftmaling kan dit hjem se skarpt ud igen.

Forskellige typer af loftmaling

Når man skal vælge sin loftmaling, skal man være opmærksom på de forskellige typer man kan vælge mellem. Typernes brugbarhed afhænger i høj grad af, hvordan dine rum er indrettet, og hvilken æstetisk sans du har. Vælger man en maling, der er meget blank, kan det reflektere lys og give et skær i loftet. Det kan være godt til rum, der mangler naturligt lys, da loftet derved kan være med til at reflektere lyset og lyse rummet op.

Omvendt er det ikke alle der bryder sig om, at loftet skinner en smule. Vælger man derimod en maling, der er mere mat, kan man undgå genskin fra loftet. Det kan være godt til rum, der i forvejen er meget lyse. En anden fordel ved mat loftmaling er, at den bedre kan skjule ujævnheder i loftet, da lysets refleksion er med til at gøre dem mindre synlige.

Er du interesseret i at udforske dine muligheder for loftmaling kan du med fordel gøre det på www.maling.dk.

maling i loftet

Eksperimenter med nuancerne

At lege med farver og nuancer i loftet, giver dig en oplagt mulighed for at sætte dit eget præg på rummet. Du behøver nemlig ikke at bruge den samme maling til loftet, som den der er på væggene. Små ændringer i glans og farve kan, på en diskret måde, styrke udtrykket i rummet. Eksempelvis kan du eksperimentere med en koldere eller varmere tone i loftet, kontra den du har på dine vægge. Også helt andre farver end hvid kan være med til at give rummet dit ønskede udtryk. Særligt matte farver er meget populære, da de er pæne uden at være for skingre eller iøjnefaldende. Farver som gul eller lys rosa kan bidrage til at rummet virker mere varmt. Omvendt kan en mørk farve, eksempelvis blå eller grøn, gøre rummet mere hyggeligt. Hvis du beslutter dig for at bruge en mørk farve, er det nok bedre, at hele rummet er samme farve. Hvide vægge med et mørkt loft kan hurtigt få rummet til at virke indelukket. Hvis du beholder de hvide vægge, men ønsker en anden farve i loftet, hold dig da til lyse og diskrete farver.

Ideelt til børneværelset

Loftmaling kan også være en god mulighed for at gøre børneværelset smukt og spændende. Her kan de mere friske farver komme ind, og du kan endda opfordre dit barn til at bestemme, hvilken farve I vil male loftet med. Her kan du også tage de kreative kræfter i brug, og kaste dig ud i børnevenlige motiver ovenpå den valgte farve. Du kan med fordel lege med grænserne for, hvad et børneværelse kan være for dig og dit barn. Den rette loftmaling er den, der passer din personlige smag og æstetiske sans.