En af de bedste måder at få det japanske look i dit eget hjem på er med tatami måtter af høj kvalitet. Disse måtter er ikke kun smukke, men de kan også give komfort og afslapning, samtidig med at de er med til at skabe en fredelig atmosfære. Dit hjem er noget af det vigtigste i dit liv og særligt i de kolde vintermåneder er det vigtigt at du har et hyggeligt og trygt hjem at komme hjem til. Derfor er boligindretningen også super vigtig og kan gøre en enorm forskel på hvordan dit hjem ser ud, føles og bruges. Hvis du ønsker et element i din boligindretning der både ser super flot ud, føles enormt lækkert og tilbyder mange praktiske fordele, så kig ikke længere end til tatami måtter. Lad os undersøge, hvorfor tatami måtter er en så integreret del af japansk interiørdesign og hvorfor det med tiden er blevet populært i mange vestlige lande. 

Hvad er en tatami måtte og hvorfor er den blevet så populær? 

Tatami måtter er traditionelle gulvbelægningsmaterialer, der er fremstillet af vævet sivgræs fyldt med rishalm. De opstod i Japan i Edo-perioden (1603-1868) og er siden blevet vigtige komponenter i traditionelle japanske hjem og bygninger. De traditionelle måtter er altid af samme størrelse og måler ca. 91 cm × 182 cm (3 ft × 6 ft). Denne størrelse blev valgt, fordi man mener, at den harmonerer med den menneskelige krop. Nu til dags findes denne type af gulvmåtter i mange forskellige dimensioner, størrelser og farver. Den japanske indretningstradition har været til stor inspiration for mange i vesten og det er der god grund til! De flotte måtter er nemlig ikke kun flotte, men også enormt praktiske. 

De mange praktiske fordele ved tatami måtter 

Tatami måtter har mange fordele, som gør dem ideelle til brug i ethvert hjem, uanset om du går efter et traditionelt eller moderne look. Til at begynde med giver disse måtter en fremragende isolering mod kulde og fugt, hvilket gør dem perfekte til hjem i mere tempererede klimaer. Derudover er de ekstremt behagelige at gå på og kan bidrage til at reducere støjniveauet i hele dit hjem takket være deres lydisolerende egenskaber. Endelig kan disse måtter holde i årtier, hvis de vedligeholdes korrekt – så hvis du investerer i nogle af disse måtter af god kvalitet nu, sikrer du dig, at du ikke behøver at udskifte dem i den nærmeste fremtid! Det behøver ikke at være svært at tilføje et strejf af Japan til dit hjem – det eneste, der skal til, er at investere i nogle af disse måtter af høj kvalitet! Ikke alene giver disse måtter varme og komfort, mens de hjælper med at reducere støjniveauet i hele dit hjem, men de ser også godt ud, uanset hvilken type indretning du har! Så hvis du leder efter en nem måde at bringe en smule japansk kultur ind i dit hjem på, så overvej at tilføje nogle klassiske tatami måtter i dag!