Hvis du er husejer, og gerne vil skabe et hyggeligt rum i dit hjem, kan en udestue være en fantastisk idé. Her har du mulighed for at sidde og nyde solens stråler. Du kan også sætte dig derud, hvis du gerne vil høre den beroligende lyd af regn, der rammer taget.

En udestue er også et fantastisk sted at samle venner og familie til en middag. Særligt om sommeren, hvor der er lunt, er en udestue altid et hit.

Hvad er en udestue?

En udestue er en uopvarmet tilbygning til et hus. Det kaldes også for enten havestue eller vinterhave. I en udestue vil væggene fortrinsvis bestå af glas. Da væggene består af glas, vil du få et fantastisk udsyn. Med andre ord vil du få følelsen af, at du sidder udenfor, men du er stadig beskyttet mod vind og vejr.

Derfor er de fleste udestueejere også særligt begejstret for deres udestue i de varmere måneder, hvor de kan sidde der uden at være bekymret for, om der kommer en regnbyge.

Vinduerne er det vigtigste element ved en havestue

Hvis du gerne vil bygge en havestue derhjemme, er vinduerne uden tvivl det vigtigste element. Det er nemlig dét, en havestue primært består af. Derfor er det også vinduernes udtryk, der bliver havestuens udtryk.

Derfor bør du have en idé om, hvilket udtryk din havestue skal have, inden du går i gang med at købe vinduer hertil.

Sådan vælger du de rette vinduer til din havestue

Når du skal vælge vinduer til din havestue, bør du stille dig selv de tre følgende spørgsmål:

  • Hvilket udtryk ønsker jeg?
  • Hvor meget tid har jeg til at vedligeholde havestuen?
  • Hvad er mit budget?

Vælg et udtryk, der passer til din bolig

Det er vigtigt, at din havestues udseende passer til din bolig. Derfor bør du altid have dit hus’ nuværende udtryk in mente, når du skal vælge materialer til din havestue. Det er vigtigt, at du skaber en æstetisk rød tråd, når du går i gang med at opføre tilbygningen til huset.

Det skal gerne ligne, at havestuen er en naturlig forlængelse af din bolig. Det skal derimod helst ikke ligne, at nogen bare har tabt en vinterhave ned ved siden af dit hus. Derfor er det vigtigt med et fuldendt look.

Hvis du ønsker en havestue, der kræver minimal vedligeholdelse

Hvis du gerne vil bruge minimalt med tid og kræfter på vedligeholdelsen af din havestue, kan du med fordel vælge træ/aluminium-materialer. Disse materialer kræver ikke særligt meget vedligeholdelse. Dog bør du sikre dig, at deres æstetiske udtryk harmonerer med din boligs øvrige udtryk. Ellers risikerer du at skabe et rodet look.

Husk dit budget

Inden du går i gang med byggeriet, bør du også danne dig et overblik over, hvor stort dit budget er. Budgettet kan nemlig også være bestemmende for, hvilke materialer du bør vælge. Derfor bør du lægge et budget før, du går i gang. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser undervejs i byggeriet.