Nu skydes sommeren snart i gang. Skal den nydes fra en ny terrasse?
Vil du gerne have lagt terrasse, eller er den gamle bare ved at være udtjent, så gør dig selv den fordel at vælg nogle gode kvalitets terrassebrædder. På sigt er der nemlig mange penge at spare hvis du vælger materialer i en høj kvalitet og laver arbejdet ordentligt fra start.

For det første undgår du at skulle lægge din terrasse om indenfor de næste mange år, og derudover vil efterbehandlingen også være minimal hvis du vælger brædder i en god kvalitet.

Køb Ipe terrassebrædder online.

Disse terrassebrædder er et populært valg

Mange kan godt lide den mørke og smukke farve fra Teaktræ, og er du en af dem så bør du overveje Ipe terrassebrædder, de har en flot brun farve, er taknemmelige at ligge og endelig er de utrolig holdbare.

Ipe er en mørkebrun træsort der stammer fra Sydamerika, den populære træsort, der også kaldes brasiliansk valnød, bliver netop brugt pga. dens fremragende egenskab til udendørs konstruktioner.

Træsorten er enormt slidstærk og Ipe terrassebrædder er pga. modvækst også naturligt skridsikre.

Har du f.eks. en swimmingpool i nærheden af, eller på terrassen så er Ipe terrassebrædder et rigtig godt valg. Det danske klima er jo heller ikke ligefrem mildt når sommeren slutter, men med en enkelt eller 2 årlige oliebehandlinger skal du ikke bekymre dig for om din terrasse stadig står flot når solen kommer tilbage.

Med denne træsort bliver terrassen faktisk kun pænere år for år.

Lav dit forarbejde grundigt

Uanset om du vælger at bygge din terrasse i Ipe terrassebrædder eller en anden type hårdttræ, så handler meget af det om at gøre dit forarbejde godt og skabe et stabilt fundament.

Du kan sagtens bygge din terrasse op på fliser, eller alternativt lave et træskelet. Husk blot at anvende hårdttræs strøer. Hvis dit fundament er ustabilt eller ikke lagt lige vil det kunne ses på din terrasse og du vil samtidig hurtigt blive nødsaget til at lave terrassen om.


Generelt er Ipe terrassebrædder utroligt nemme at arbejde med, så også selv om du ikke har prøvet det før, burde du roligt kunne kaste dig ud i projektet selv.

Der findes en del gode guides på nettet, og ellers vil de helt sikkert gerne rådgive og vejlede dig der hvor du har købt dine Ipe terrassebrædder.

Behandling af dine terrassebrædder

Når man har egen bolig er der rigeligt vedligehold at se til, og nogen ønsker en mere vedligeholdelsesfri terrasse end andre, når du lægger en terrasse i træ, så vil du dog aldrig helt komme uden om lidt vedligehold.

Du kan bevare træets smukke farver og forlænge levetiden ved blot at give olie en eller to gange om året.

Vil du hellere have en mere patineret overflade så skal du blot undlade at gøre noget, så fremkommer der med årene en flot grå/grønlig farve. Dette kan dog give noget deformering samt ridser og revner.


Det anbefales dog stadig at rense terrassebrædderne en gang om året.