Hvis man regelmæssigt dyrker yoga, vil man opnå store fordele for kroppen. Det er ikke alene en god måde at afstresse på og opnå psykisk velvære, men kroppen bliver styrket gennem de langvarige og rolige øvelser. Mange af øvelserne kræver imidlertid utrolig krævende for kroppen. Træner man regelmæssigt, kan kroppen derfor opnå mere styrke end ellers. Hele kroppen bliver trænet gennem de mange forskellige positioner.

Fysisk styrke

Gennem yoga opnås fysisk styrke, som giver kroppen en masse fordele. Det forbedrer ens kropsholdning og man bliver som det første styrket i ens core. Det virker også muskelstyrkende. Alle disse kropsmæssige fordele afleder yderligere fordele. F.eks. oplever mange, der dyrker yoga, at de også sænker deres ryg- og ledsmerter betydeligt.

Kalorieforbrænding

Yoga har stor betydning for ens evne til at forbrænde kalorier. Det betyder, at man vil have større mulighed for at tabe sig, når man dyrker sportsgrenen. Kalorieforbrænding er alfa og omega, når det handler om vægttab. Sporten har også den fordel, at det er en form for træning, som de fleste kan være med til og kan holde til. Mange der lider af svær overvægt, kan have svært ved andet sport som f.eks. løb, da ledende ikke kan holde til den store belastning. Yoga kan nemt og uden problemer ændres til at fungere for den kropstype der laver øvelserne. Alligevel vil det være fysisk hårdt, men uden de belastninger, der kan medføre skader ligesom man ser det ved løb. Kalorieforbrænding er et rigtigt godt udgangspunkt for folk, der gerne vil tabe sig.

yoga kvinde

Sænker blodtryk og blodsukker

Yoga har også den fordel, at det faktisk er med til at sænke ens blodtryk og blodsukker. Der findes mange, der døjer med forhøjet blodtryk, hvor piller kan være nødvendigt for at sænke blodtrykket. Det kan imidlertid være en stor fordel, hvis man dyrker yoga, da det også har en gavnlig effekt på blodtrykket. Også blodsukkeret forbedres gennem sporten. Et forhøjet blodsukker kan have vidtgående konsekvenser, hvis det står på over for lang tid. Mange der bl.a. lider af overvægt og lever usundt, vil være i risiko for at have et forhøjet blodsukker. Når man gennem længere tid har et forhøjet blodsukker, kan man udvikle type 2 diabetes, som er det, man i gamle dage kaldte for ”gammelmands sukkersyge”. I dag er type 2 diabetes karakteriseret som en livsstilssygdom. Hvis man lever med type 2 diabetes over længere periode og ikke modtager behandling eller fortsætter med at leve usundt og med forhøjet blodsukker, vil man være i stor risiko for bl.a. at få andre udfordringer. De udfordringer kan spænde bredt og munde ud i bl.a. ben amputering.

Forbedring af søvnen

Yoga har slutteligt også den store fordel at søvnen ofte forbedres. Søvn har stor betydning for, hvordan man klarer sig igennem hverdagen, da manglende søvn bl.a. kan give manglende fokus og øget koncentrationsbesvær. Kroppen har stor brug for søvn, da det giver kroppen mulighed for at lade op til næste dags gøremål. Derfor spiller søvnen en vigtig rolle i kroppens samlede sundhed.