Flyt dig fra kaffe, der er en ny drik i byen, som hurtigt er ved at overtage pladsen som mange menneskers yndlingsdrik. Bubbletea er en forfriskende og lækker drik, der kan nydes varm eller kold, alt efter hvad du foretrækker. I dette blogindlæg fortæller vi dig alt om bubbletea, og hvorfor den er så populær på sommerdage! Vi vil også diskutere de forskellige typer af smagsvarianter, der findes, og hvordan du helt sikkert kan finde en, du elsker. Så hvad venter du på? Læs videre for at lære mere om denne trendy drik!

Historien bag

Bubbletea blev opfundet i Taiwan i 1980’erne og har siden spredt sig til lande over hele verden.Bubbletea fremstilles ved at blande te med mælk, frugtsaft eller sirup og derefter tilføje tykke tapiokakugler (også kaldet perler eller boba) i bunden af koppen. Bubbletea findes i mange forskellige smagsvarianter, så der er helt sikkert en, som du vil elske! En af grundene til, at bubbletea er så populært på varme sommerdage, er, at det er forfriskende og hjælper dig med at holde dig hydreret. Te-delen af bubbletea indeholder antioxidanter, som kan hjælpe med at styrke dit immunforsvar, og tapiokakuglerne er en god energikilde. Bubbletea er er også en kaloriefattig drik, så det er et godt valg, hvis du passer på din vægt.

Større bobler

Nu hvor du ved lidt om bubbletea, kan vi diskutere de forskellige smagsvarianter, der findes. Bubbletea kan laves med grøn te, sort te eller oolong te som basis. Den mest populære smag er nok mælkete, som er lavet med sort te og mælk (og nogle gange også smagt til med sirup). Andre populære smagsvarianter omfatter fersken, jordbær, mango og litchi. Hvis du ikke kan lide te, skal du ikke bekymre dig – der er også mange frugtbaserede bubbletea-smagsvarianter at vælge imellem! Når det kommer til tapiokakuglerne, kan du normalt vælge mellem almindelige kugler i almindelig størrelse eller store kugler. Nogle foretrækker de store kugler, fordi de er sjove at tygge på, men andre synes, at de er lidt for tyggeagtige.

Sådan laver du bubbletea

Hvis du vil prøve at lave bubbletea derhjemme, er det faktisk ret nemt! Alt du skal bruge er te (sort te er bedst), tapiokaperler, mælk og sirup (valgfrit). Du skal også bruge en kande eller tepotte til at brygge teen i og en si til at si tebladene fra. For at lave tapiokaperlerne skal du blot følge anvisningerne på pakken (de fleste mærker fortæller dig, at du skal koge perlerne i ca. 20 minutter). Når alt er klar, skal du blot kombinere alle ingredienserne i en glas og nyd det! Du kan nemt købe alle ingredienserne online hos den kinesiske købmand. De har alle mulige smage og varianter, så du kan være sikker på at du finder noget du 100% vil kunne lide. Hvis du ikke kan lide den første du køber, så har du muligheden for at finde en ny spændende smag som du kan lide. Så hvad venter du på?