Du har formentligt nogle faste ting i boligen, som mange andre også har. Det er de ting, som vi bruger til dagligt, men sjældent tænker så meget på. Derfor stopper vi heller ikke op og tænker, om der mon er kommet bedre alternativerne til at erstatte den genstand, som vi bruger til at udføre en eller anden bestemt funktion. Svaret er, at med den teknologiske udvikling, som vi lever i, er der med alt sandsynlighed kommet bedre alternativer til nogle af de redskaber, som du bruger i hjemmet, hver eneste dag. Læs med på listen nedenfor og se om det er på tide at foretage nogle ombytninger.

Prøv led bloklys

Mange bruger bloklys, når de gerne vil skrue lidt op for den hyggelige stemning. Du ved formentligt også, at der findes led bloklys – hvorfor bruger du egentlig stadigvæk normale stearin bloklys, i stedet for disse led bloklys? Måske er det bare fordi, at det er en vane – sådan er det nemlig med mange af disse ting. Men tænk over, at led bloklys giver præcis den samme funktion, det flammende hyggelige lys, men udelukker alle de negative sideeffekter, som røg og risiko for brand. Derfor er led bloklys en indlysende ombytning, som du kan foretage med det samme.

Mærk besparelsen med led pærer

Hvis du stadig bruger halogenpærer og eller andre ældre typer pærer, så kan det kun anbefales, at du skifter til led pærer med det samme. Dette er en ombytning, som de fleste allerede har foretaget. Led pærer bruger væsentligt mindre strøm, hvilket du vil kunne mærke på din elregning – her er dermed også tale om økonomiske fordele, som du bør nyde godt af.

Induktionskogeplade

Det kan være lidt svære at skifte din kogeplade ud. Dette er derfor noget du skal gøre, når du alligevel skal have skiftet den gamle. Men, når du skifter den gamle kogeplade ud, vil en induktionsplade være den nye vej frem. Med en induktionskogeplade kommer varmen med det samme, hvilket vil sige, at du bruger mindre tid på madlavningen. En induktionskogeplade bruger også mindre strøm.

Stryg tøjet på 30 sekunder

Hvis du er typen, som bruger meget tid på at stryge tøj, så vil du nyde godt af denne sidste ombytningsmulighed. Der er nemlig tale om en såkaldt ”streamer”. Men dette redskab behøves du slet ikke at finde strygestativet eller strygejernet frem. Du hænger blot tøjet på og så damper du med din nye streamer. Afhængig af hvilken type streamer du anskaffer, vil den måske ikke give helt det samme resultat som strygejernet, men, én ting er sikkert – det går meget hurtigere og du kan komme hurtigere ud ad døren om morgenen. Derfor vil det måske være en god ide at beholde strygejernet i noget tid, i tilfælde af, at din skjorte trænger til en ordentlig omgang. Men, det er formentlig blot et spørgsmål om tid før en streamer bliver endnu bedre end det traditionelle strygejern, ligesom det er tilfældet med alle de andre ombytningsmuligheder ovenfor!